Psychologiepraktijk drs. Imre Dietz

Praktisch

Voor meer informatie over vergoedingen en het maken van een afspraak: info@imredietz.nl. Bezoekadres: Tolsteegsingel 21 bis, 3582 AE Utrecht.

Bereikbaarheid: de praktijk is op de eerste verdieping, er is geen lift. Voor mensen die slecht ter been zijn is de praktijk niet goed bereikbaar. Indien gewenst kunnen sessies online of via huisbezoeken plaatsvinden. Station Vaartscherijn is 8 minuten lopen. Betaald parkeren kan op de Tolsteegsingel zelf; als het druk is, in de zijstraat Looijerstraat is er doorgaans meer parkeerruimte.

Wachttijd: ongeveer 10 maanden.

Er is beperkt ruimte voor coaching, en voor leertherapie en supervisie aan studenten van StressWiseAcademy. Je kunt me mailen voor meer informatie en huidige tarieven: info@imredietz.nl.

De praktijk is geopend op maandag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. Bij uitzondering vinden op woensdag online sessies plaats.

Algemene voorwaarden

Indien je klachten vallen onder een DSM-5 diagnose, kunnen behandelingen vergoed worden via de basisverzekering/het zorgprestatiemodel (ZPM). Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig. Dit kost alleen je verplichte eigen risico, in 2023 is dit € 385,00. Let op: sommige mensen hebben zelf een hoger eigen risico afgesloten, dan wordt het duurder. Ik werk dan samen met een regiebehandelaar via Stichting 1nP, zie www.1np.nl.

Indien je hulpvraag niet vergoed wordt door de basisverzekering, kunnen sessies Psychosociale therapie deels vergoed worden via de aanvullende verzekering, zie Zorgverzekering – NVPA. Ik stuur per maand een factuur. Kosten: € 95,00 per sessie van een uur. Dit gaat niet af van je eigen risico en er is geen verwijsbrief nodig.

Bij eventuele klachten over de behandeling hoop ik dat we er samen uit komen door er over in gesprek te gaan. Mocht dit niet lukken dan kun je een klacht indienen bij het NIP: Klachten (van cliënten) – NIP (psynip.nl). Ook ben ik voor psychosociale therapie aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ, wat betekent dat ik val onder het TCZ (tuchtrecht complementaire zorg): https://www.tcz.nu/u-heeft-een-klacht-new.html

KvK-nummer 30260591.

BTW-nummer: NL 002143429B87

Annuleren: afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Dit kun je telefonisch doen of per e-mail. Afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden gewijzigd of geannuleerd, worden deels in rekening gebracht. Ik hanteer een wegblijftarief van 50 euro. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

‘Briefje van de dokter’: ik geef geen verklaring af waarmee een direct materieel of juridisch belang is gemoeid. Dat wil zeggen een verklaring die je wil gebruiken in bijvoorbeeld een juridische procedure of wanneer je een aanvraag voor een bepaalde voorziening wil doen. Met de weigering een dergelijke verklaring af te geven, handel ik conform de regels die zijn opgesteld door mijn beroepsvereniging: het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Het NIP heeft als standpunt dat een behandelend psycholoog geen verklaringen afgeeft over een eigen cliënt waarin het psychisch functioneren van de cliënt wordt beoordeeld vanwege materiële of juridische doeleinden.

Psychologiepraktijk
Imre Dietz