~ Imre DietzWat moet ik met een bruine boon?

Als je het over geluk hebt, komen al snel woorden langs als dankbaarheid, tevreden zijn met kleine dingen en waarderen wat er is. Prachtig allemaal, of zoet en klef? In het ergste geval wekken ze afgrijzen op. Het ‘dankbaar moeten zijn want anders…’-gevoel dat sommige mensen is opgedrongen, helpt niet mee. ‘Ik bid nie veur bruune boon’n!’ riep Bartje niet voor niets in de boeken van Anne de Vries.

Maar als je ‘t kan zien als ‘verbazing, erkenning en waardering voor het leven’ in de woorden van dankbaarheidsonderzoeker Robert Emmons, is dat wellicht een ingang. Je hoeft ook niet blij te zijn met bruine bonen. De vraag is, waar ben je wél blij mee? Kijk eens rond in je huidige leven. Kan variëren van vriendschappen en gezondheid tot wonen in Nederland, vrijuit kunnen lachen om niks, een gerepareerde wasmachine.

Eens in de zoveel tijd kun je deze oefening doen; niet elke dag, maak er geen verplichting van. Vermindert gelijk hebzucht, irritatie, jaloezie en bezorgdheid. En zorgt ervoor dat we niet te snel wennen aan wat goed is.

Zie ook: http://www.imredietz.nl/zin-in-geluk

3 comments
  1. xropiwepzi says: March 25, 20216:01 am
  2. cypeblopy says: April 4, 20219:14 pm

    http://hcialischeapc.com/ – cheap cialis

  3. cypeblopy says: May 8, 20214:09 pm
Submit comment