~ Imre Dietz2013 hand in hand met Epictetus

Jarenlang wensten we de meest fantastische dingen met Oud&Nieuw: auto die het deed, geld uit onverwachte hoek, vrede op aard, vrolijke vriendschappen, spannende relatie, oneindige liefdevolle vriendelijkheid, mollige baby, tweede huisje in Griekenland, tweede huisje op Texel, tweede huisje in Frankrijk, tweede huisje in Groet, eerste huisje in de hoogste categorie van Funda, en het geliefde ‘of iets wat nog beter is’. Glimmende oogjes kregen we ervan, en een kriebelig gevoel in de vingers.

Een heleboel kwam uit: baby (niet mollig, wel kaal), 400 euro van een verre tante die ik nooit gekend had, boek uitgegeven, liefde, spanning en voorspoed maar ook gebeurde er altijd een bende narigheid die we in geen velden of wegen gewenst hadden: mensen ziek, mensen uit elkaar, mensen dood, crises en oorlogen.

En waar blijft toch dat tweede huis?

Daarom nu maar eens Epictetus uit de kast getrokken: je kan leren willen wat er gebeurt, en niet verlangen wat er niet is. Dat wordt oefenen. Zeker als u zo gulzig bent als ik. Veel discipline dan maar in 2013.

0 comments
Submit comment