~ Imre DietzErvaring

Vanaf 1998 werk ik als zelfstandig gevestigd psycholoog NIP. Mijn aandachtsgebieden zijn depressieve klachten, arbeidsgerelateerde problematiek, posttraumatische stress, seksueel en huiselijk geweld, verlies en rouw, stressreductie en opvang na calamiteiten op het werk.

Werkwijze en opleiding

De persoonlijke wensen en doelen staan centraal. Zo worden inzichtgevende gesprekken gevoerd, behandelprotocollen gevolgd en huiswerkopdrachten gegeven. Doel is dat je minder last hebt van de problematiek en technieken ontwikkelt om gewenst gedrag en gevoel, zelf te bewerkstelligen. De focus komt te liggen op accepteren hoe het nu is en van daaruit mogelijkheden gaan verkennen en sterke kanten verbreden. Zo ontstaan meer grip, voldoening en zelfstandigheid.

In de studie psychologie volgde ik de specialisatierichtingen Depressiviteit en victimologie en Seksualiteit en relaties. Daarna heb ik onderwijs gevolgd op het gebied van de volgende therapeutische stromingen:

  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • EMDR-traumatherapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
  • Schematherapie
  • Voice Dialogue (afgeleid van Jungiaanse psychotherapie)
  • Stressreductie door aandachttraining en meditatietechnieken (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
  • KOP-model (Klachten = Omstandigheden x Persoonskenmerken)
  • Oplossingsgerichte kortdurende psychotherapie

Vaak wordt in een traject een combinatie van technieken gebruikt, zodat je de effecten van de verschillende technieken optimaal kan ervaren.

Voor meer informatie over vergoedingen en het maken van een afspraak: info@imredietz.nl. Bezoekadres: Tolsteegsingel 21 bis, 3582 AE Utrecht.

Wachttijd: ongeveer 3-4 maanden. Stuur een mail als je op de wachtlijst geplaatst wil worden. Mocht je eerder willen starten; op het moment heeft mijn directe collega, Majorie van der Cingel, ruimte voor nieuwe cliënten, zie www.praktijkvandercingel.nl.

 

Een kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

Ik ben aangesloten bij https://www.p3nl.nl (klachten en geschillen).

KvK-nummer 30260591.

 

 

Be Sociable, Share!
0 comments
Submit comment